Mitä hakukoneoptimointi on?

Hakukoneoptimoinnin eli SEO:n (Search Engine Optimization) tarkoituksena on muokata nettisivusi ja niiden sisältö sellaiseksi, joita sekä käyttäjät että hakukoneet ymmärtävät. Hakukoneoptimoinnilla pyritään parantamaan nettisivujen sijoitusta hakukoneiden hakutuloksissa tuotetta tai palveluitasi kuvaavilla hakusanoilla.

Miksi SEO on tärkeää?

Etsiessään tuotteita tai palveluita, ihmisistä n. 90% aloittaa etsimisen hakukoneesta. Samat noin 90% ihmisistä ei jaksa kahlata hakutuloksia ensimmäistä sivua pidemmälle. Hakukoneoptimoinnin tarkoitus on tuoda yrityksesi mahdollisimman lähelle tuota ensimmäistä sivua.

Millaisia osa-alueita on hakukoneoptimoinnissa?

SEO voidaan jakaa karkeasti kahteen osaan: sisäiseen ja ulkoiseen optimointiin. Sisäisen optimoinnin kannalta merkittäviä tekijöitä ovat muun muassa sivuston tekstisisällön optimointi avainsanoille, metatiedot, kuvien nimeäminen, sisäinen linkitys, URL-osoitteet ja sivuston toimivuus mobiililaitteilla.

Ulkoisen hakukoneoptimoinnin kanalta tärkeitä ovat muun muassa backlinkit eli ulkopuolisissa sivustoissa olevat sivustoosi johtavat linkit, verkko-osoitteesi luotettavuus hakukoneen mielestä sekä sivuston verkkotunnuksen ikä.

Kannattaako avainsanatutkimus?

Kyllä kannattaa! Avainsanatutkimuksen tarkoituksena on selvittää millaisilla hakusanoilla käyttäjät hakevat tietoa toimialaasi liittyvistä tarjoomista. Huolellisesti valitut avainsanat ja niiden esiintyminen sivustosi sisällössä lisäävät mahdollisuutta nousta hakutuloksissa. Avainsanojen valinnassa kannattaa vertailla eri hakusanojen hakumääriä eli ns. kilpailutilannetta. Netistä löytyy hyviä ohjelmia avainsanojen hakuvolyymien selvittämiseksi. Näistä esimerkkinä mainittakoon Google Keyword Planner, joka on kaiken lisäksi ilmainen.

Miksei sinulla näy y-tunnusta?

Tarjoan palveluita kevytyrittäjänä. Laskutan yksityishenkilönä käyttäen esimerkiksi UKKO.fi laskutuspalvelua.

Usein kysytyt kysymykset

Miksei sinulla ole kiinteitä hintoja?

Pelkästään kotisivut voivat sivumäärän, sisällön ja erinäisten toiveiden johdosta viedä niin vaihtelevan määrän aikaa, että reiluinta on tehdä tarjous vaadittavan toteutuksen perusteella. Sama koskee hakukoneoptimointia ja sisällöntuottoa.

Kenelle palveluni sopivat?

Henkilöille ja yrityksille, jotka arvostavat...

 

  • Saumattomasti toimivia sivuja
  • Näyttäviä sivuja
  • Sivuja, jotka löytyvät hakukoneista
  • Todennäköisesti kilpailijoihin verrattuna edullisempia hintoja
  • Sitä, että olen kevytyrittäjänä vielä suhteellisen vihreä ja taitoni karttuvat töitä tehdessä kokoajan
  • Sitä, että panostan työnalla oleviin sivuihin koko sydämelläni - niin kuin ne olisivat omani